Tecar terapija

21504130-5AAE-40D1-B09A-AC45A63FF047_edi

Inovativna terapija

Tecar terapija je inovativna terapija, ki je fizioterapevtske storitve popeljala v novo obdobje.

 

Od ostalih terapij se tecar terapija razlikuje predvsem v prenosu energije. Na celičnem nivoju stimulira endogeno energijo v telesu, kar pomeni, da aktivira ione v tkivih. Ne deluje z neposrednim dovajanjem energije od zunaj temveč povzroča nadzorovani izmenični tok elektrolitov, ki so prisotni v telesu. Tak način delovanja povzroča intenzivno stimulacijo na celičnem nivoju, spodbuja krvni obtok, zvišuje temperaturo in pospešuje fiziološke procese. Tak način delovanja prav tako omogoča, da se ustvarjena energija ne izgublja na površju (pri tradicionalnih oblikah obsevanja se že v prvih nekaj mikronih tkiva razprši od 50 do 80% oddane energije).

Tecar zajema dve različni metodi, ki delujeta komplemenratno in selektivno. Prva, kapacitivna metoda, deluje večinoma na strukture, ki so na površju – mehkotkivne strukture (mišice, ligamenti, limfno-žilni sistem...). Druga, rezistivna metoda pa vpliva na tkiva bolj v globini oziroma na tkiva z večjo odpornostjo (kosti, hrustanec, velike kite...). Tecar terapija je v fizioterapiji toliko bolj zaželjena zaradi znatnega skrajšanja rehabilitacije. Pozitivni učinki so takojšnji, predvsem pa so stabilni. Terapija s tecarjem nudi tudi dobro predpripravo pred manualno obravnavo mehkih tkiv, prav tako pa vpliva na sprostitev zakrčenih mišic, na pospešitev celjenja, zmanjšanje bolečine, otekline ter povečanje gibljivosti sklepov. 

 

Tecar terapija je vključena v fizioterapevtsko obravnavo, v kolikor fizioterapevt oceni, da je za vas učinkovita in primerna. Lahko pa se izvaja kot samostojna terapija po napotitvi osebnega zdravnika, kirurga, ortopeda ali drugega specialista.

Rezervirajte svoj termin.

Je enostavno, varno in hitro.

Ostale storitve

_MI07218-2.jpg
Fizioterapevtska obravnava

V naši fizioterapiji izvajamo predvsem ortopedsko in manualno obravnavo pacientov. Gre za terapijo, ki za zdravljenje uporablja prijeme in metode z rokami.

_MI07135-2.jpg
TECAR terapija

Tecar terapija je inovativna terapija, ki je fizioterapevtske storitve popeljala v novo obdobje. Tecar terapija je v fizioterapiji toliko bolj zaželjena zaradi znatnega skrajšanja rehabilitacije. 

_MI06891-2.jpg
Svetovanje

Svetovanje  je namenjeno vsem, ki jih karkoli zanima o bolečinah, poškodbah, ustreznih vajah ali ostalih stvareh povezanih z zdravjem in fizioterapijo. Poteka osebno, po telefonu ali online preko spleta.