O meni

Sasa_profil_edited.jpg

Saša Panič, dipl. fiziot.

Manualna Cyriax terapevtka

Kot vrhunska športnica in košarkarica sem se velikokrat srečevala s poškodbami. Tako lastnimi, kot tudi s poškodbami drugih. Že takrat sem vedela, da želim postati fizioterapevtka in ljudem kar se da kvalitetno in strokovno pomagati pri rehabilitaciji njihovih poškodb in bolečin. Ves čas študija sem bila vpeta v aktivno igranje košarke, poškodbe ter njihovo rehabilitacijo.

 

Po končanem študiju na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani sem izkušnje pridobivala v različnih športih klubih, kjer sem igrala, prav tako pa sem se kot fizioterapevtka udeleževala reprezentančnih akcij, evropskih prvenstev, košarkarskih taborov. V tem času sem opravila dodatne tečaje manualne terapije (Cyriax, Mulligan), prav tako pa sem željna novih znanj in izkušenj, zato se vseskozi dodatno izobražujem. 

Trenutno sem zaposlena na mestu vodje fizioterapije v ZD Vič, v Gym24 pa prav tako izvajam strokovno fizioterapevtsko obravnavo poškodb športnikov in tudi ostalih s poškodbami in bolečinami. Sem mama 7-letnemu sinu in 4-letni hčerki. Izkušnja dveh nosečnosti in porodov, nosečniških tegob, poporodnih situacij in stanj telesa mi je dala poleg izobraževanja na področju zdravja žensk še dodatno izkušnjo in razumevanje bodočih mamic in žensk po porodu.