top of page

Terapija nosečnic in žensk po porodu

terapija-nosečnic

Zdrava mami

Fizioterapevtska obravnava nosečnic in žensk po porodu je lahko zelo učinkovita. 

 

V času nosečnosti se v telesu začne dogajati ogromno hormonskih sprememb, ki vplivajo na telesno stanje. Telo se prilagaja razvijajočemu bitju v vašem trebuščku. Nosečnica postopoma pridobiva težo telesa, kar dodatno vpliva na že tako zrahljane sklepe zaradi hormona relaksin. Zaradi hormonskega vpliva, fizioloških sprememb telesa in drugačnih obremenitev na telo se v nosečnosti lahko pojavi kar nekaj težav, ki jih lahko odpravimo ali olajšamo s fizioterapijo – bolečina v medeničnem obroču, otekanje nog, rok, sindrom karpalnega kanala, diastaza m. rectus abdominis, težave z inkontinenco, težave z dihanjem, zakrčenost in utrujenost mišic.

Po porodu lahko večino težav, ki so se pojavile v nosečnosti, izgine. Lahko pa še vedno trajajo ali pa se pojavijo nove težave. Prisotna je lahko diastaza mišice rectus abdominis – tisti hribček na našem trebuščku. Prisotne so lahko bolečne v medeničnem obroču, urinska inkontinenca, brazgotina po carskem rezu, bolečine v križu, prsnem delu hrbtenice, vratu. V vseh primerih je fizioterapija lahko učinkovita. Včasih imajo ženske po porodu veliko vprašanj glede fizične aktivnosti po porodu. Tudi tukaj smo vam fizioterapevti lahko v pomoč.

Rezervirajte svoj termin.

Je enostavno, varno in hitro.

Ostale storitve

_MI07218-2.jpg
Fizioterapevtska obravnava

V naši fizioterapiji izvajamo predvsem ortopedsko in manualno obravnavo pacientov. Gre za terapijo, ki za zdravljenje uporablja prijeme in metode z rokami.

_MI07135-2.jpg
TECAR terapija

Tecar terapija je inovativna terapija, ki je fizioterapevtske storitve popeljala v novo obdobje. Tecar terapija je v fizioterapiji toliko bolj zaželjena zaradi znatnega skrajšanja rehabilitacije. 

_MI06891-2.jpg
Svetovanje

Svetovanje  je namenjeno vsem, ki jih karkoli zanima o bolečinah, poškodbah, ustreznih vajah ali ostalih stvareh povezanih z zdravjem in fizioterapijo. Poteka osebno, po telefonu ali online preko spleta.

bottom of page